Thursday, November 09, 2006

Futbol Menejerlik Oyun Hastalarının Yeni Adresi




Yıllardır futbolla hiç alakam olmamakla beraber, futbol menejerlik oyunu FM (eski ismiyle CM) nin hararetli bir takipçisi oldum. Son günlerde son çıkan versiyonu olan Football Manager 2007 yi de ilk alanlardan biri olduğumu söylemeye gerek yok sanırım.

Ama sezonlar geçipte artık takımınız hiç bir kupayı başkasına kaptırmamaya başlayınca yavanlaşıyor oyun haliyle.
Son bir kaç aydır FM den daha heyecanlı bir meşgale buldum kendime. FDM...
Football Dot Manager online menejerlik oyunu dünyanın tam anlamı ile dört köşesinden insanların katılımıyla oynan 19.000 i aşkın kullanıcısı olan mükemmel bir menejerlik oyunu.
Konsept olarak FM den biraz farklı olmakla beraber, oynanması çok basit. Bilgisayarınıza indereceğiniz ufak bir cilent ile veya web sitesi üzerinden oynayabileceğiniz oyunun, kadim arkadaşım Tuna'nın üstün çalışmaları ve benim de ufak tefek yardımlarım ile Türkçe versiyonunu da oluşturduk.


Oyunun tek kötü yanı, bir süre sonra maç saatleri geldiğinde internete ulaşamadığınız biryerlerdeyseniz krizinizin gelip, direk internet olan biryerler aramaya gitmenize sebebiyet vermesi. Oyunda çeşitli klanlara üye olup klanlar arası şampiyonalara dahil olmak, forumlarda takılıp oyun haricinde birçok şey hakkında sohbet edebileceğiniz multi kültürel bir topluluk olması inanılmaz eğlenceli.

Do we game? For sure we do mate ;)

No comments: