Wednesday, February 28, 2007

...And The Oscar Goes to Martin Scorsese

En sonunda O'nun da bir oscarı oldu. "79th Academy Awards" geçtiğimiz günlerde usulü olduğu üzre Kodak Theatre'da sahiplerini buldu ve Martin Scorsese'ın yıllardır beklediği altın heykelciğe kavuştuğu ödül töreni olarak tarihe geçti. Her sene Oscar ödüllerinin dağıtılmasına müteakiben, bütün yorumcular ödüllerin hakkaniyetle dağıtılmadığından yakınırken, bu sene herkes tek ağızdan hakkın, hakedene verildiğini söylüyor.

Eee haklılar tabi... Gece uykusuz kalıp ödülüne sarılışını canlı canlı müşahede ettiğimde ben de naçizane aynı şeyi düşündüm. 5 sefer direkten dönen Martin Usta (64) bu sefer o çekmeye bayıldığı New York filmlerden biriyle olmasa da "The Departed" la şeytanın bacağını kırdı.

Hem Amerikan sinema tarihinin en önemli 5 yönetmeninden birisi olun, hem kült olmuş en az 10 filme imza atın, hem de bir oscar heykelciğiniz olmasın! Olacak iş değil...

Düşünüyorum da "Taxi Driver" ı izleyip de aynanın karşısında "You talkin'to me?" dememiş biri var mıdır aramızda? Ya da ne bileyim Raging Bull'da LaMotta ile kollarını havaya kaldırıp "koççum bee helal sana" dememiş olan? Mesela "Sexus" u ilk kez çöp kutusuna bırakan Max Cody'den görüp okumuştum ben. Başka, başka? Goodfellas, New York New York, The Age of Innocence, Casino, Gangs of New York, Kundun ve dahi kişisel kültlerimden Bringing Out the Dead... IMDB Top 250 de sanırım en az 5 filmi vardır. Benim kadar üşengeç olmayan biri buradan sayarak bizimle paylaşabilir :)

Martin Usta'ya burdan saygı ve dahi hürmetle selam ederken, bu akşam yatmadan bir Socersese filmi izlemeyi de herkese salık veriyorum.

Bu arada 79. Oskar ödüllerinin tam listesine de buradan bakabilirsiniz.

No comments: